Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Vechain [VEN]


Vechain is zo’n project dat je in 2019 (en de komende jaren) moét volgen.

Hier zijn enkele redenen voor:

Hebben we je aandacht al?

Top! Laten we dit enorm interessant project verder verkennen.

Wat is Vechain?

Vechain is er trots op het toonaangevende blockchain-platform te zijn voor informatie en producten.

Het doel van deze technologie is om een zakelijk ecosysteem te creëren dat gedistribueerd en vertrouwd is, gebaseerd op blockchain-technologie.

Hoe onderscheidt VeChain zich van andere Blockchain-bedrijven?

Als één van de eerste blockchain-technologiebedrijven ter wereld, heeft Vechain meer tijd gehad dan andere bedrijven om zijn technologie te perfectioneren en producten te leveren die écht aansluiten bij de noden van gebruikers.

Zijn status in de industrie betekent ook dat de overgrote meerderheid van het VEN-team jarenlange ervaring heeft.

Vechain logo

Vechain Toepassingen

In de loop der jaren heeft VeChain zich bewezen met succesvolle blockchain-implementaties in verschillende sectoren. Voorbeelden hiervan zijn: landbouw, luxegoederen en sterke drank.

Daarnaast is VeChain verspreid over de hele wereld met filialen in Hong Kong, Singapore en Frankrijk.

Naast vestigingen op meerdere locaties over de hele wereld heeft VEN ook 111 nodes, verspreid over vijf landen. Dit maakt decentralisatie en efficiëntie mogelijk.

VeChain gebruikt de blockchain om toepassing te bieden aan een hele reeks industrieën.

Hierbij wordt een specifiek probleem in bepaalde sectoren aangepakt en vervolgens gezocht naar een oplossing.

In de drankindustrie is voedselveiligheid bijvoorbeeld een cruciale zorg, vooral bij geïmporteerd voedsel.

Vele bedrijven maken zich zorgen over hoe ze de productie van namaakgoederen kunnen verhinderen en hoe ze tracking en tracing efficiënter kunnen maken.

Een goed voorbeeld is wijn. Door blockchain toe te passen maakt Vechain het mogelijk om de volledige cyclus te verifiëren. Dit doen ze door elke fles wijn gedurende productie, transport, import en distributie te monitoren. Bedrijven kunnen geld besparen doordat op deze manier onder andere vervalsing kan worden tegengegaan. Ondertussen kunnen consumenten eenvoudig informatie vinden over de herkomst, logistiek en productie om zo de authenticiteit te bevestigen.

Als we kijken naar de auto-industrie zien we een geheel andere oplossing die deze technologie kan bieden. Deze industrie is erg langzaam om te digitaliseren. Informatie zoals onderhoudsdocumenten van auto’s worden nog steeds vaak opgeslagen via fysieke documenten en traditionele samenwerking is de norm. VeChain kan dit probleem aanpakken door voor elke auto een digitaal profiel te maken met zijn unieke ID. Op deze manier zal alle relevante informatie over de specifieke auto zich in een digitaal profiel bevinden dat wordt beheerd via slimme contracten.

Een ander voorbeeld is de landbouw. De Chinese landbouwsector kent tal van uitdagingen, zoals de gedecentraliseerde en beperkte productieschaal, onvoldoende productveiligheid, ongeschikt pesticiden- en kunstmestgebruik, lage arbeidsproductiviteit en slechte kwaliteit van producten. VeChain gebruikt de blockchain en zijn clouddiensten om te helpen bij de certificering van groene biologische landbouw, en lost een aantal van deze problemen op. De gegevens worden geüpload tijdens het productieproces met behulp van IOT (Internet Of Things) en mobiele apparaten met gecodeerde, onveranderlijke gegevens die voor relevante partijen met autorisatie gemakkelijk toegankelijk zijn. De big data zijn veilig, waardoor landbouwbedrijven de informatie met vertrouwen kunnen gebruiken en wijzigingen kunnen aanbrengen om de kwaliteit en kwantiteit van gewassen te verbeteren. Tegelijkertijd verhoogt het de marges en vermindert het de impact van pesticiden en meststoffen.

VeChain biedt ook specifieke oplossingen voor luxegoederen, de detailhandel, de koelketenlogistiek en de algemene logistieke sector.

Vechain Foundation

vechain foundation

De Vechain Foundation is een non-profitorganisatie die werd opgericht in juli 2017 in Singapore.

De stichting zal dienst doen als de sponsororganisatie van VeChain, met een engagement voor de ontwikkeling, governance, constructie, promotie, belangenbehartiging en transparantie.

Welke voordelen biedt de Ecologische omgeving van VeChain?

De ecologische omgeving van VeChain (Vechain Ecological Environment) biedt symmetrische en transparante informatie.

Vertrouwensproblemen tussen verschillende partijen op het platform kunnen hierdoor aanzienlijk worden verminderd. Er is een plaats voor iedereen op het Vehcain-platform, waarbij elke bijdrage eerlijk wordt beloond.

VEN Token

Wat is VEN?

VEN is de token die wordt gebruikt binnen het Vechain-ecosysteem. Het is deze token die gebruikers nodig hebben om te betalen, of betalingen te ontvangen, voor geleverde producten en/of services.

41% van de totale tokens werden uitgedeeld tijdens de Vechain token crowdsale (ICO). De opbrengst hiervan ging onder andere naar de Vechain Foundation, voor onder andere ontwikkeling, financiën, marketing en juridisch advies.

VEN token distributie

Een andere 23% van de tokens is bestemd voor zakelijke beleggers die het zullen gebruiken als ontwikkelingsdoel voor hun bedrijf. Een extra 12% van de tokens omvat de kostprijs voor het continue in werking stellen van het systeem, evenals technologische ontwikkeling. 9% gaat naar particuliere investeerders, 10% naar bedrijfsimplementaties en de resterende 5% naar het ontwikkelteam en mede-oprichters.

Vechain kopen

Vechain is beschikbaar op de Binance & Kucoin exchange. Aangezien je geen fiat geld (euro) kan storten op deze exchanges dien je eerst Bitcoin, Ethereum of een andere cryptocurrency aan te kopen via een exchange waar dit wel mogelijk is. Op deze pagina vind je enkele exchanges waarop dit mogelijk is.

Vechain Roadmap

Het oorspronkelijke ontwerp voor Vechain werd ontwikkeld in juni 2015, met in januari 2016 de eerste ontwikkeling van Vechain v1.0 en goedkeuring voor Ethereum TPOC. In juni van dat jaar werd Vechain v1.0 gelanceerd, drie maanden later gevolgd door versie 1.5. Verbeteringen voor v1.5 omvatten een API-gateway, functionele slimme contractsjablonen, een iOS-app, het Vechain-dashboard, een aanpassing aan de service-infrastructuur en de tweede generatie van de Vechain smart-chip. V2.0 werd gelanceerd in november 2016 met toevoeging van slimme contracttemplates en modellen voor DGIP, DBMSP en DBGP. V3.0 begon in mei 2017 met aanvullende zakelijke implementatiecases, waaronder audit, landbouw, auto’s en luxegoederen.

Kwartaal vier van 2017 zag go-lives voor DCCP, CHAOS, BLACP en PBCP, samen met een derde generatie smart chip. Er waren ook gevallen van nieuwe bedrijfsimplementatie, de lancering van het Vechain BaaS-cloudplatform en een asymmetrische blockchain-checksum.

Voor het tweede kwartaal van 2018 zal Vechain v3.0 live hebben, met de update inclusief rust-herstructurering, GAS-uitwisseling, auditdienst en de lancering van de VEN-token. Hiermee wordt de 1-op-1-uitwisseling van de ERC20-token en de VEN-token voltooid. Voor kwartaal vier zal Vechain v4.0 live gaan. Het zal ook integratie met het commerciële ecologische milieusysteemplatform en integratie met IoT bereiken, evenals meer specifieke informatie voor de industriële blockchain cloud.

Conclusie

Dankzij de blockchain technologie biedt Vechain bedrijven in verschillende industrieën oplossingen voor hun gemeenschappelijke problemen. Met de ervaring van het team met blockchain, is het geen verrassing dat Vechain blijft groeien. De huidige verzameling van nodes in verschillende landen is een zeer goed begin, en naarmate deze set groeit, kan Vechain nog nuttiger worden.

Handige Vechain Links

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *